logo-2-to-drive-rijschool-boef

2toDrive bied je vanaf 16,5 jaar de mogelijkheid om als jongeren te starten met het volgen van rijlessen en vanaf 17 jaar kunnen zij het praktijkexamen afleggen. Wanneer het rijbewijs gehaald is mogen zij tot hun 18e jaar de weg op onder begeleiding van een coach.

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf je 17e kan je rijexamen doen. Heb je het rijbewijs behaald mag je tot je 18e verjaardag autorijden onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?

Coach 2toDrive

Met het experiment 2toDrive moeten jongeren als zij op hun 17e het rijbewijs hebben behaald, tot hun 18e begeleid worden door een 2toDrive coach. De 2toDrive coach is ervoor om je te motiveren, stimuleren en bewust te maken in het verkeer en vooral rijervaring op doen. De 2toDrive coach moet aan diverse eisen voldoen, wil hij of zij je mogen/kunnen begeleiden. Wij adviseren je graag verder over 2toDrive bij RijschoolBoef.

Begeleiderspas

De begeleiderspas kan het beste ruim twee weken voor het CBR-praktijkexamen worden aangevraagd door de kandidaat. Het duurt 10 werkdagen om deze af te geven. Zolang deze pas nog niet is afgegeven, zal de gemeente geen rijbewijs verstrekken aan de jonge bestuurder. Op de deze pas staat minimaal 1 begeleider en maximaal 5 begeleiders. Aan coaches worden een aantal eisen gesteld.

  • Minimaal 5 jaar in bezit van een rijbewijs B.
  • Minimaal 27 jaar oud zijn.
  • Geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertreding.
  • Geen alcoholcursussen of gedrag cursussen hebben gehad.
  • Geen onderzoeken naar rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad.
  • Niet onder invloed van alcohol, drugs, of medicijnen tijdens het begeleiden.
  • Het kunnen tonen van een geldig rijbewijs.
  • Rijden is alleen toegestaan in Nederland.
2-to-drive-begeleiders-pas-1-rijschool-boef
2-to-drive-begeleiders-pas-2-rijschool-boef

Begeleider

Jongeren zijn zelf verantwoordelijk niet te rijden met een begeleider die onder invloed is van alcohol of drugs. Doen zij dat wel, volgt dezelfde straf als wanneer er zonder begeleider wordt gereden. Namelijk een boete van 100 euro via CJIB, het rijbewijs wordt ingevorderd door politie en ongeldig verklaard door het CBR en er moet er na de 18e verjaardag opnieuw theorie- en praktijkexamen gedaan worden.

Omdat de begeleider geen figuur is volgens de wegenverkeerswet, kan hij niet gedwongen worden mee te werken aan een blaastest. De politie kan echter wel op basis van zicht, reuk en gedrag alcoholgebruik constateren. Ook worden begeleiders van wie het rijbewijs de afgelopen vier jaar ongeldig is verklaard, bijvoorbeeld voor alcohol in het verkeer, niet geaccepteerd op de begeleiderspas.

Klaar om meer te ontdekken?

Meld je vandaag nog vrijblijvend aan!